KURCZAK W SOSIE SOJOWYM


3 woreczki ryżu SONKO PARBOILED, 4 piersi z kurczaka, , 2 torebki warzywnej mieszanki chińskiej, sos sojowy, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, sól i pieprz

Piersi z kurczaka pokroić w grubą kostkę i przełożyć do miski, polać obficie sosem sojowym. Pozostawić na ok. 20 min. Mieszankę chińską wsypać na patelnię i usmażyć na oleju, aż warzywa zmiękną. Ryż ugotować wg przepisu, podanego na opakowaniu. Namoczone piersi kurczaka posypać mąką ziemniaczaną i usmażyć na oleju. Tak przygotowane składniki przełożyć do woka (w następującej kolejności: warzywa, ryż, kurczak). Wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Grażyna T. z Wrocławia