QUINOA

Lekki, świeży i dietetyczny bulion, który doskonale rozgrzewa, a zawarte w nim złote drobinki quinoi dodają niezwykłego smaku i wzbogacają zupę o cenne składniki odżywcze. Wypróbuj naszej inspiracji i ciesz się pysznym, pożywnym posiłkiem.

Czas przygotowania:
Poziom trudności: łatwy

Składniki:
- 1 kg warzyw: marchew, por (biała część), pietruszka, seler korzeniowy lub naciowy, brukselka,
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1 duża cebula
- 2 woreczki ugotowanej quinoi białej lub quinoi 3 kolory
- 1 liść laurowy
- 2-3 ziarnka ziela angielskiego
- 3-4 ziarnka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- ok. 11/2 litra wody
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Marchewkę, por, pietruszkę, seler i brukselkę pokrój w kostkę, talarki i połówki – w zależności od upodobania. Pokrojoną cebulę zeszklij na oliwie. Wszystkie warzywa zalej zimną wodą, dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Doprowadź do wrzenia, a  następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez ok. 45 minut. 5 minut przed odstawieniem bulionu z ognia dopraw go solą i dodaj do niego przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Podawaj z ugotowaną quinoą. Zupę możesz też ozdobić kiełkami. Smacznego!

Nasze produkty

Nasze produkty

Oferta marki Risana obejmuje następujące produkty: Qunoa biała, Quinoa 3 kolory oraz mix’y: Ryż naturalny parboiled + Qunoa biała, Ryż basmati + Quinoa 3 kolory oraz kasza jęczmienna praona + Quinna 3 kolory.

Nasze Produkty