QUINOA

Sałatka z ryżem brązowym parboiled z quinoą białą, szparagami i jajkiem sadzonym to konkretny, pełen zdrowia posiłek, który łączy w sobie lekkość sałatki z pożywnymi dodatkami takimi jak boczek i jajko. Idealna na lunch, dodatek do obiadu lub zdrową kolację.

Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
- 1 woreczek ugotowanego ryżu brązowego parboiled z quinoą białą
- 6 garści szpinaku
- 6 garści roszponki
- 6 szparagów
- 9 rzodkiewek
- 3 ogórki
- 60 g boczku wędzonego parzonego
- 3 jajka

Sposób przyrządzenia:
Ryż brązowy parboiled z quinoą białą ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudź. Boczek pokrój w cienkie plastry i grilluj na suchej patelni. Obrane szparagi pokrój w słupki o długości 2 cm i podsmażaj na maśle przez około 4 minuty. Na talerzu ułóż kolejno szpinak, roszponkę, ryż brązowy parboiled z quinoą białą, pokrojoną w cienkie plastry rzodkiewkę i ogórka, podsmażone szparagi oraz grillowany boczek. Całość udekoruj sadzonym jajkiem. Szparagi możesz zastąpić kiełkami nasion lub podsmażonymi boczniakami. Do naszej sałatki wypróbuj także pozostałych mieszanek Multigrano lub quinoi. Smacznego!

Nasze produkty

Nasze produkty

Oferta marki Risana obejmuje następujące produkty: Qunoa biała, Quinoa 3 kolory oraz mix’y: Ryż naturalny parboiled + Qunoa biała, Ryż basmati + Quinoa 3 kolory oraz kasza jęczmienna praona + Quinna 3 kolory.

Nasze Produkty