QUINOA

Tak niewiele potrzeba, aby na waszych stołach zagościła przepyszna, pięknie wyglądająca sałatka. Połączenie gruszki z serem pleśniowym oraz orzechami to znane i lubiane kulinarne zestawienie. Jeśli dołożymy do tego zielone akcenty szpinaku i roszponki oraz drobinki kaszy jęczmiennej z trójkolorową quinoą, to otrzymujemy zestaw idealny. Zapewniamy, że nie będziecie się długo cieszyć naszą sałatką. Zniknie z talerzy szybciej niż myślicie.

Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
- 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej błyskawicznej z quinoą 3 kolory
- 6 garści szpinaku
- 6 garści roszponki
- 1 gruszka
- 6 łyżek rozdrobnionych orzechów włoskich
- 300 g sera z niebieską pleśnią
- sos balsamiczny

Sposób przygotowania:

Kaszę jęczmienną błyskawiczną z quinoą 3 kolory ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudź. Na talerzu ułóż kolejno szpinak, roszponkę, kaszę jęczmienną błyskawiczną z quinoą 3 kolory, pokrojoną w cienkie plastry gruszkę i ser pleśniowy oraz rozdrobnione orzechy włoskie. Sałatkę skrop sosem balsamicznym. Danie możesz przyrządzić z mieszanką różnorodnych sałat. Wypróbuj też wersję z Multigrano i innymi połączeniami quinoi z naszej oferty. Będzie pysznie!

Nasze produkty

Nasze produkty

Oferta marki Risana obejmuje następujące produkty: Qunoa biała, Quinoa 3 kolory oraz mix’y: Ryż naturalny parboiled + Qunoa biała, Ryż basmati + Quinoa 3 kolory oraz kasza jęczmienna praona + Quinna 3 kolory.

Nasze Produkty