QUINOA

Cukinia to warzywo, które świetnie sprawdza się w sałatkach i zapiekankach. Można je faszerować i grillować. My polecamy wam połączenie z kaszą jęczmienną prażoną z quinoą 3 kolory. Jeśli raz spróbujecie naszych placków, z pewnością zagoszczą one na waszych talerzach częściej.

Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
- 1 woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej błyskawicznej z quinoą 3 kolory
- 1 średniej wielkości cukinia
1 ząbek czosnku
- 1/3 pęczka pietruszki
- sól
- pieprz
- 80 g sera białego
- 1,5 łyżki parmezanu
- 2 jajka
- mąka pszenna

Sposób przygotowania:
Kaszę jęczmienną błyskawiczną z quinoą 3 kolory ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię pokrój w drobną kostkę, wrzuć do wrzątku i ugotuj do miękkości. W misce połącz wszystkie składniki: ostudzoną mieszankę zbożową i cukinię, drobno posiekaną pietruszkę i czosnek, jajka, parmezan, biały ser oraz niewielką ilość mąki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masę nakładaj z rozgrzany olej i smaż do uzyskania złotego koloru. Pyszne i pożywne placki zrobisz w zaledwie pół godziny!

 

Nasze produkty

Nasze produkty

Oferta marki Risana obejmuje następujące produkty: Qunoa biała, Quinoa 3 kolory oraz mix’y: Ryż naturalny parboiled + Qunoa biała, Ryż basmati + Quinoa 3 kolory oraz kasza jęczmienna praona + Quinna 3 kolory.

Nasze Produkty