QUINOA

Quinoa w wersji na słodko, w połączeniu z pomarańczami to pyszny i aromatyczny deser. O każdej porze roku sprawi, że na waszych talerzach zagości odrobina słońca. Polecamy!

Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
- 1 woreczek ugotowanej quinoi białej
- 2,5 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki masła
- 1 pomarańcza

Sposób przygotowania:
Quinoę białą ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (bez dodatku soli). Pomarańczę wyparz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Na rozgrzanej patelni skarmelizuj cukier skropiony sokiem z cytryny. Dodaj porcjami sok z pomarańczy, otartą skórkę i masło. Tak przygotowany sos częściowo odparuj na małym ogniu i wymieszaj z ugotowaną quinoą. Do przygotowania deseru możesz użyć również quinoę 3 kolory lub ryż basmati z quinoą 3 kolory. Smacznego!

Nasze produkty

Nasze produkty

Oferta marki Risana obejmuje następujące produkty: Qunoa biała, Quinoa 3 kolory oraz mix’y: Ryż naturalny parboiled + Qunoa biała, Ryż basmati + Quinoa 3 kolory oraz kasza jęczmienna praona + Quinna 3 kolory.

Nasze Produkty