Żółta cukinia z cytrynowym aromatem, wypełniona naszym Multigrano z siemieniem lnianym to propozycja na zaskakujące uzupełnienie dań obiadowych. Pięknie prezentująca się na talerzu będzie nie tylko ozdobą, ale też idealnym dodatkiem do steków czy grillowanych ryb. Fantazyjne połączenie urozmaici każde danie.

Czas przygotowania dania: 1 h 40 minut
Poziom trudności: łatwe
 
Składniki:
  • 1 woreczek ugotowanego Multigrano z siemieniem lnianym
  • 2 średnie, żółte cukinie
  • 2 cytryny
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło
Arrow
Sposób przygotowania:

Cytryny sparz wrzątkiem, pokrój owoce na ćwiartki, wyciśnij z nich sok i ściągnij skórkę. Ze skórek usuń białe części i pokrój je w kostkę. Tak przygotowane skórki zalej wodą i gotuj przez ok. 10 minut. Przelej wodę wraz ze skórkami na patelnię i smaż z dodatkiem 1 szklanki cukru do skarmelizowania. Połącz je z ugotowanym Multigrano i dokładnie wymieszaj. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle do uzyskania złotego koloru, a następnie dodaj ją do Multigrano z cytryną i wymieszaj. Cukinie przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, skrop oliwą z oliwek i wstaw je do nagrzanego do 180° C piekarnika na ok. 10 minut. Po tym czasie wyjmij cukinie z piekarnika, wypełnij mieszanką Multigrano z cebulką i cytryną i wstaw ponownie do rozgrzanego piekarnika na kolejne 10 minut. Podawaj z pieczonymi mięsami lub grillowanymi rybami.

  • Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki z piersi kurczaka z Multigrano to fantastyczne danie obiadowe, zwłaszcza dla osób ceniących sobie  syty posiłek  z  ogromną ilością wartości  odżywczych.  Kolorowy  farsz  z  pewnością zaskoczy waszych  gości,  a  charakteru  lekkiemu  mięsu  z  kurczaka  nada szynka  serrano,  która  delikatnie przypieczona smakuje wybornie.

    Czas przygotowania dania: 45 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto to potrawa, która nie tylko z nazwy ma się kojarzyć z kremowym risotto. Dzięki zastosowaniu mieszanki Multigrano na jednym talerzu łączymy wartości odżywcze wyjątkowej kompozycji zbóż – kaszy owsianej prażonej, kaszy jęczmiennej mazurskiej, ryżu parboiled i ryżu czerwonego. Wraz z orzechami włoskimi, czosnkiem, gruszką i parmezanem tworzą zestaw idealny. Skosztujcie koniecznie!

    Czas przygotowania dania: 35 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Pieczarki faszerowane Multigrano

    Pieczarki faszerowane Multigrano

    Niewielkie pieczarki w połączeniu z Multigrano, szpinakiem i serem gorgonzola stają się wykwintną przekąską, która zaspokoi kulinarne gusta smakoszy. Mogą być dodatkiem do obiadu, przystawką oraz uzupełnieniem menu domowej imprezy. Mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszej propozycji i zagości ona częściej na waszych talerzach. Życzymy smacznego!

    Czas przygotowania dania: 1 godzina
    Poziom trudności: łatwe

    Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3