Niewielkie pieczarki w połączeniu z Multigrano, szpinakiem i serem gorgonzola stają się wykwintną przekąską, która zaspokoi kulinarne gusta smakoszy. Mogą być dodatkiem do obiadu, przystawką oraz uzupełnieniem menu domowej imprezy. Mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszej propozycji i zagości ona częściej na waszych talerzach. Życzymy smacznego!

Czas przygotowania dania: 1 godzina
Poziom trudności: łatwe
 
Składniki:
  • 1 woreczek ugotowanego Multigrano z kaszą owsianą pęczak prażoną
  • 10 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 250 g szpinaku baby świeżego
  • 150 g sera gorgonzola
  • pół awokado
  • 100 g świeżych borówek amerykańskich do dekoracji
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
Arrow
Sposób przygotowania:

Pieczarki opłucz i oczyść. Usuń ogonki. Cebulę pokrój na drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone w kostkę awokado i szpinak. Wymieszaj wszystkie składniki i duś przez 5 minut. Ugotowane i wystygnięte Multigrano połącz z cebulą, awokado i szpinakiem, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz delikatnie wymieszaj. Wydrążone pieczarki skrop oliwą z oliwek, napełnij farszem, posyp pokrojonym na drobną kostkę serem gorgonzolą. Wstaw je do nagrzanego do 180° C piekarnika na ok.12-15 minut. Pieczarki podawaj udekorowane świeżymi borówkami amerykańskimi.

  • Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki z piersi kurczaka z Multigrano to fantastyczne danie obiadowe, zwłaszcza dla osób ceniących sobie  syty posiłek  z  ogromną ilością wartości  odżywczych.  Kolorowy  farsz  z  pewnością zaskoczy waszych  gości,  a  charakteru  lekkiemu  mięsu  z  kurczaka  nada szynka  serrano,  która  delikatnie przypieczona smakuje wybornie.

    Czas przygotowania dania: 45 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto to potrawa, która nie tylko z nazwy ma się kojarzyć z kremowym risotto. Dzięki zastosowaniu mieszanki Multigrano na jednym talerzu łączymy wartości odżywcze wyjątkowej kompozycji zbóż – kaszy owsianej prażonej, kaszy jęczmiennej mazurskiej, ryżu parboiled i ryżu czerwonego. Wraz z orzechami włoskimi, czosnkiem, gruszką i parmezanem tworzą zestaw idealny. Skosztujcie koniecznie!

    Czas przygotowania dania: 35 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Pieczarki faszerowane Multigrano

    Pieczarki faszerowane Multigrano

    Niewielkie pieczarki w połączeniu z Multigrano, szpinakiem i serem gorgonzola stają się wykwintną przekąską, która zaspokoi kulinarne gusta smakoszy. Mogą być dodatkiem do obiadu, przystawką oraz uzupełnieniem menu domowej imprezy. Mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszej propozycji i zagości ona częściej na waszych talerzach. Życzymy smacznego!

    Czas przygotowania dania: 1 godzina
    Poziom trudności: łatwe

    Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3