Są takie dania, w których wszystko współgra ze sobą idealnie i taka jest właśnie propozycja naszego Multigrano z grillowanym łososiem i dynią oraz karmelizowaną marchewką. Połączenie, które w każdym kęsie wydobywa głębię smaku i już wiesz, że ten barwny posiłek będzie gościł na Twoim stole częściej. Spróbuj koniecznie także z innymi mieszankami Multigrano z naszej oferty.

Czas przygotowania dania: 40 minut
Poziom trudności: łatwe
 
Składniki:
  • 2 woreczki ugotowanego Multigrano z kaszą owsianą pęczak prażoną
  • 1 mała dynia
  • 500 g filetu z łososia norweskiego
  • 5 młodych marchewek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny
Arrow
Sposób przygotowania:

Filety z łososia skrop okiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem z każdej strony, pokrój na podłużne kawałki. Dynię przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, posyp solą, pieprzem i skrop oliwą z oliwek. Pokrój ją na cienkie paski. Kratę grilla (lub piekarnika) posmaruj oliwą. Ułóż na niej łososia oraz paski dyni. Grilluj ok. 8 minut z każdej strony. Marchewki umyj, osusz, obierz i pokrój w słupki. Warzywa włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj przez ok. 10 minut aż zmiękną. Po tym czasie wyjmij je z garnka i podsmaż na rozgrzanym maśle dodając do nich soli, pieprzu i płynnego miodu. Tak przyrządzonymi marchewkami udekoruj ugotowane Multigrano. Danie podawaj z grillowanym łososiem i dynią.

  • Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki z piersi kurczaka z Multigrano to fantastyczne danie obiadowe, zwłaszcza dla osób ceniących sobie  syty posiłek  z  ogromną ilością wartości  odżywczych.  Kolorowy  farsz  z  pewnością zaskoczy waszych  gości,  a  charakteru  lekkiemu  mięsu  z  kurczaka  nada szynka  serrano,  która  delikatnie przypieczona smakuje wybornie.

    Czas przygotowania dania: 45 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto to potrawa, która nie tylko z nazwy ma się kojarzyć z kremowym risotto. Dzięki zastosowaniu mieszanki Multigrano na jednym talerzu łączymy wartości odżywcze wyjątkowej kompozycji zbóż – kaszy owsianej prażonej, kaszy jęczmiennej mazurskiej, ryżu parboiled i ryżu czerwonego. Wraz z orzechami włoskimi, czosnkiem, gruszką i parmezanem tworzą zestaw idealny. Skosztujcie koniecznie!

    Czas przygotowania dania: 35 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Pieczarki faszerowane Multigrano

    Pieczarki faszerowane Multigrano

    Niewielkie pieczarki w połączeniu z Multigrano, szpinakiem i serem gorgonzola stają się wykwintną przekąską, która zaspokoi kulinarne gusta smakoszy. Mogą być dodatkiem do obiadu, przystawką oraz uzupełnieniem menu domowej imprezy. Mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszej propozycji i zagości ona częściej na waszych talerzach. Życzymy smacznego!

    Czas przygotowania dania: 1 godzina
    Poziom trudności: łatwe

    Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3