Kaszotto to potrawa, która nie tylko z nazwy ma się kojarzyć z kremowym risotto. Dzięki zastosowaniu mieszanki Multigrano na jednym talerzu łączymy wartości odżywcze wyjątkowej kompozycji zbóż – kaszy owsianej prażonej, kaszy jęczmiennej mazurskiej, ryżu parboiled i ryżu czerwonego. Wraz z orzechami włoskimi, czosnkiem, gruszką i parmezanem tworzą zestaw idealny. Skosztujcie koniecznie!

Czas przygotowania dania: 35 minut
Poziom trudności: średnio trudne
 
Składniki:
  • 1 woreczek Multigrano z ryżem czerwonym
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1/3 kieliszka białego wytrawnego wina
  • 0,5 l bulionu (w 0,5 l wody należy rozpuścić 0,5 kostki rosołowej)
  • 1 gruszka
  • 35 g parmezanu
  • 1 łyżka śmietany 30 %
  • 30 g orzechów włoskich
Arrow
Sposób przygotowania:

Na jednej łyżce masła zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Dodaj mieszankę Multigrano i podsmażaj przez ok. 2 minuty. Zalej winem i gotuj do odparowania. Stopniowo wlewaj bulion mieszając, aby ziarno nie przywarło. Kolejne porcje dodawaj dopiero, gdy ziarno wchłonie płyn. Mieszankę gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż ziarno będzie lekko miękkie i w całości wchłonie bulion. Z pokrojonej w drobną kostkę gruszki, orzechów i pokruszonego parmezanu oddziel 2/3 i połącz z mieszanką, śmietaną oraz pozostałą częścią masła. Kaszotto przykryj pokrywką i odstaw na 5 minut w celu uzyskania kremowej konsystencji. Danie podawaj posypane pozostałą częścią pokruszonych orzechów, pokrojonej gruszki i parmezanu. Do przygotowania potrawy możesz wykorzystać również mieszankę Multigrano z siemieniem lnianym.

  • Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki nadziewane pesto i Multigrano

    Sakiewki z piersi kurczaka z Multigrano to fantastyczne danie obiadowe, zwłaszcza dla osób ceniących sobie  syty posiłek  z  ogromną ilością wartości  odżywczych.  Kolorowy  farsz  z  pewnością zaskoczy waszych  gości,  a  charakteru  lekkiemu  mięsu  z  kurczaka  nada szynka  serrano,  która  delikatnie przypieczona smakuje wybornie.

    Czas przygotowania dania: 45 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto z Multigrano i gruszką

    Kaszotto to potrawa, która nie tylko z nazwy ma się kojarzyć z kremowym risotto. Dzięki zastosowaniu mieszanki Multigrano na jednym talerzu łączymy wartości odżywcze wyjątkowej kompozycji zbóż – kaszy owsianej prażonej, kaszy jęczmiennej mazurskiej, ryżu parboiled i ryżu czerwonego. Wraz z orzechami włoskimi, czosnkiem, gruszką i parmezanem tworzą zestaw idealny. Skosztujcie koniecznie!

    Czas przygotowania dania: 35 minut
    Poziom trudności: średnio trudne

    Czytaj więcej
  • Pieczarki faszerowane Multigrano

    Pieczarki faszerowane Multigrano

    Niewielkie pieczarki w połączeniu z Multigrano, szpinakiem i serem gorgonzola stają się wykwintną przekąską, która zaspokoi kulinarne gusta smakoszy. Mogą być dodatkiem do obiadu, przystawką oraz uzupełnieniem menu domowej imprezy. Mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszej propozycji i zagości ona częściej na waszych talerzach. Życzymy smacznego!

    Czas przygotowania dania: 1 godzina
    Poziom trudności: łatwe

    Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • 3