Często zdarza się, że przygotowywane przez nas zupy powstają z tego, co w danym momencie mamy w kuchni pod ręką. Tak niewiele potrzeba, aby smaczna i aromatyczna zupa dodała energii, rozgrzała i była tak pyszna, że mamy ochotę sięgnąć po kolejną porcję. Aby warzywny wywar był sycący warto dodać do niego Mutigrano. Połączenie kaszy, ryżu i siemienia lnianego doskonale komponuje się ze smakiem naszej włoskiej zupy. Możecie miksować do woli smaki naszych mieszanek. Z każdą z nich będzie pysznie!
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 1 woreczek ugotowanego Multigrano z siemieniem lnianym
- 1 mała kapusta włoska
- 1 duża cebula
- 1/2 filiżanki zielonego groszku (może być mrożony)
- 2 marchewki
- 2 małe ziemniaki
- 70 g przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:
Multigrano ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle w dużym garnku. Kapustę, paprykę, marchew i ziemniaki pokrój i wraz z groszkiem dodaj do cebuli. Całość zalej wodą (ok. 1,5 litra) i gotuj do miękkości, a następnie wsyp do zupy ugotowane multigrano i połącz ją z przecierem pomidorowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj przez kolejne 5 minut. Zupę możesz podawać w miseczkach wyłożonych liśćmi kapusty. Będzie wtedy nie tylko smakowała wybornie, ale też wyglądała efektowanie.